Hout is natuurlijk het hoofdbestanddeel van een Tiny Home.

Ons aanbod bestaat voornamelijk uit 3 delen:

– Tiny-Home “turnkey” direct leverbaar. Ze zijn perfect ontworpen en worden volledig uitgerust geleverd. We hebben geen catalogus omdat we dit type Tiny individueel produceren volgens onze inspiratie en markttrends. Elk exemplaar is anders, we hebben over het algemeen 1 tot 3 Tiny van dit type beschikbaar.

100% gepersonaliseerde Tiny-Homes die zijn ontworpen met de klant om aan alle verzoeken te voldoen, zelfs de meest specifieke.

– Ongemeubileerde Tiny-Homes die geleverd worden zonder de apparatuur zoals de keuken, de toiletten of het verwarmingssysteem. Deze oplossing is geschikt voor mensen die meubels en / of apparaten willen gebruiken die ze al bezitten of voor mensen met een zeer beperkt budget.

In de meeste gevallen zijn onze Tiny Home aangepaste modellen. Ze zijn ontworpen in samenwerking met de klant en gebouwd volgens de eisen en behoeften van toekomstige bewoners.

We gebruiken 3D-ontwerpcomputerhulpmiddelen waarmee we nauwkeurige plannen kunnen opstellen en het productieproces en het gebruik van grondstoffen kunnen optimaliseren (minder verspilde materialen = betere beheersing van de fabricagekosten en meer respect voor het milieu).

Dragende structuur.

De draagconstructie en de vloer zijn onafhankelijk van het rollend chassis. De vloer rust altijd op houten balken waardoor de Tiny indien nodig van zijn trailer kan worden gescheiden (definitieve plaatsing van de Tiny, vervanging van een beschadigde trailer, enz.).

Wij betrekken uitsluitend bij zagerijen die voldoen aan de FSC-voorschriften (procedure die duurzaam bosbeheer garandeert).

Buitenbekleding

 

Voor de gevelbekleding zijn verschillende keuzes mogelijk: thermisch aangedreven ayous, thermotrained grenen, geautoclaveerd grenen, ceder (ceder tegels of rode ceder planken), Rockpanel, etc.

– Klasse 3 warmtebehandelde ayous is zowel esthetisch als zeer duurzaam. Ayous is een Afrikaans hout (het wordt ook wel Afrikaanse esdoorn genoemd). Eenmaal warmtebehandeld (dus zonder chemicaliën), is het duurzaam en bestendig.

– Het warmtebehandelde grenen is stabiel, bestand tegen schimmels, schimmels en vochtigheid. Dit zonder het gebruik van chemicaliën. Om de duurzaamheid verder te verbeteren en de kleur te stabiliseren, is het raadzaam om het regelmatig te behandelen met natuurlijke lijnolie.

– Autoclaafhout is een hout dat een diepe behandeling heeft ondergaan om te worden beschermd tegen biologische agressies (insecten – schimmels) die verantwoordelijk zijn voor bederf. Om de afbreekbaarheid van hout te verminderen, krijgt autoclaafhout behandelingen die de duurzaamheid verlengen. Conserveringsproducten zijn gebaseerd op actieve ingrediënten die in zeer kleine hoeveelheden worden verstrekt en die worden aangetroffen in de fytosanitaire en farmaceutische gebieden (ze zijn volledig goedgekeurd door de Europese biociderichtlijn). We gebruiken altijd klasse 3 behandeld hout.

– De ceder heeft geen behandeling ondergaan. Ceder is inderdaad van nature resistent tegen insecten, schimmels en vochtigheid. We kunnen het gebruiken in de vorm van tegels of in de vorm van een klassiek in elkaar grijpend bord (zichtbaar of onzichtbaar).

– Het Rockpanel is een paneel gemaakt van gecomprimeerde minerale wol, gemaakt van basalt (een zeer duurzaam vulkanisch gesteente). Rockpanel panelen zijn verkrijgbaar in glad of imitatie hout. Weerstand tegen vocht, schimmels en schimmels is totaal en eeuwig. Er is nooit een behandeling nodig.

– Alle houtsoorten (mits technisch geschikt voor het vervaardigen van gevelbekleding) kunnen worden gebruikt. De klant is vrij om de materialen te kiezen die hij verkiest: lariks, eiken, douglasspar, padoek, enz. Le client est libre de choisir le matériaux qu’il préfère : mélèze, chêne,douglas, padouk, …

Warmtebehandeld grenen
Geautoclaveerd grenen
Ceder tegels
Rockpanel uur

Dak.

Het dak van onze Tiny is over het algemeen gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal met een in de oven gebakken poederverf (zogenaamde “stalen pan” afdekking). Het is een eenvoudig, esthetisch en zeer duurzaam systeem.

We kunnen ook daken maken in dakbedekking, ceder tegels of aluminium.

Er is altijd een dikke isolatielaag om een uitstekende geluids- en thermische isolatie te garanderen.

Ramen kunnen op het dak worden geplaatst (opening Velux ™ type of vast in gelaagd glas).

Binnenbekleding.

De binnenwanden van onze Tiny kunnen uitgevoerd zijn in grenen lambrisering (kleur en / of behandeling naar keuze), in glad hout (multiplex panelen), in Rockpanel.

Op verzoek zijn andere binnenbekledingen mogelijk.

Isolatie.

De isolatie van muren, vloeren en plafonds wordt meestal uitgevoerd in steenwol (100 mm) of in biovezel (Biofib’Trio van 100 mm). Biofib’Trio is gemaakt van hennep, linnen en katoen. Het is een isolator die zowel natuurlijk als effectief is.

Andere isolatoren kunnen door de klant worden gekozen.

Uiteraard plaatsen wij altijd een dampscherm (binnenzijde), een regenscherm (buitenzijde) en is er automatisch geventileerde luchtruimte onder de buitenbekleding aanwezig.

Tiny-Home is uitgerust met een FLIR ™ thermische camera die elke bron van warmteverlies volgt.

Deuren en kozijnen.

De deuren en raamkozijnen zijn gemaakt van hout of PVC. De ramen zijn altijd voorzien van dubbel glas met hoge isolatie. Op verzoek kunnen de beglazingen van gelaagd glas worden gemaakt.

De ramen zijn altijd echte huisframes en nooit low-end caravan-achtige ramen.

Vloerbedekking.

De binnenvloer wordt geproduceerd volgens de wensen van de klant: houten latten, laminaatvloer (zwevend parket), vinyl of panelen (te bedekken door de klant).

Trailer.

Onze trailers zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. Ze hebben 2 of 3 assen en zijn 3.500 kg goedgekeurd. Onze Tiny worden geleverd met een Europees conformiteitscertificaat (European-COC) waarmee ze in elk land van de EG kunnen worden geregistreerd.

Op verzoek kunnen we ook trailers 3.600, 4.050 of 5.400kg gebruiken (met homologatie 3.500, 4.000 of 4.500kg naar keuze van de klant).

Binneninrichting, keuken, badkamer.

 

De indeling van het interieur is volledig vrij, we gaan van het kale Tiny Home zonder interieurinrichting (wat we een “gesloten dak” noemen) naar het volledig uitgeruste en gemeubileerde Tiny Home.

De samenstelling van de inbouwkeuken wordt bepaald door de klant. Koelkast, spoelbak, kookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser, … alles is mogelijk.

De badkamer heeft meestal een douche (of een klein bad), een wastafel en een toilet. Ook hier kan de klant vrij kiezen wat hij wil.
Wij bieden ook waterrecycling douchecabines aan waarmee u met slechts 10 liter water zonder tijdslimiet kunt douchen.

WC.

Wij bieden voornamelijk 3 soorten wc’s aan: een conventioneel toilet (al dan niet gekoppeld aan een sanibroyeur voor evacuatie door een kleine diameter 32 of 40mm leiding), droogtoilet (met zaagsel) of automatisch droogtoilet.
Voor automatische droge toiletten werken we meestal met Separett ™ -apparaten, maar we kunnen andere merken installeren.

Op speciaal verzoek kunnen wij ook een chemisch cassettetoilet plaatsen.

Water, afvoer.

De watertoevoer gebeurt via een drukaansluiting (1/2 inch aansluiting door Gardena type snelkoppeling) of via een schoonwatertank geïnstalleerd in de Tiny (inhoud tussen 100 en 240 liter), in dit geval een elektrische pomp is geïnstalleerd.
Grijs water wordt direct afgevoerd (output in 32 of 40 mm) of kan worden opgeslagen in een tank (capaciteit tussen 100 en 240 liter).

Er kan een regenwaterrecuperatie- en filtersysteem worden toegevoegd om de autonomie te vergroten.

Elektriciteit, verlichting.

Onze Tiny Homes zijn uitgerust met een elektrisch systeem (in overeenstemming met de wettelijke vereisten) met een schakelbord uitgerust met stroomonderbrekers en differentiëlen.

De voeding kan afkomstig zijn van een conventionele aansluiting (230V voeding) of van een autonoom systeem (batterijen, zonnepanelen, windturbine, generator).

Bij een autonoom systeem wordt het beschikbare vermogen bepaald door het vermogen van het grootste apparaat dat de klant wil kunnen gebruiken. Het is zelfs mogelijk om een wasmachine te bedienen zonder aangesloten te zijn op het elektriciteitsnet.

We gebruiken VICTRON ENERGY ™ zonneconverters / -laders en AGM-batterijen.

De batterijen kunnen worden opgeladen door zonnepanelen en / of een mini-windturbine. We kunnen ook een back-upgenerator installeren die de batterijen in 4 uur kan opladen.

Alle lampen zijn LED om een lange levensduur en een zo laag mogelijk verbruik te garanderen.

Verwarming, warmwaterproductie.

De verwarming wordt verzorgd door een waterdichte wandgasconvector (schoorsteenzuiger om geen zuurstof in de Tiny op te nemen), door een elektrische convector of door een omkeerbare warmtepomp (dit type warmtepomp kan in de zomer als airconditioning worden gebruikt).
Voor gasconvectoren gebruiken we over het algemeen het Belgische merk WELL STRALER of het Canadese merk DICKINSON.

Onder bepaalde technische voorwaarden kunnen wij ook pelletkachels of houtkachels aanbieden.

Het warme water wordt over het algemeen geproduceerd door een waterdichte gasboiler (schoorsteenzuiger om geen zuurstof in de Tiny op te nemen) of door een elektrische boiler.

Vervoer.

Vervoer . Behalve enkele speciale modellen die op verzoek worden geproduceerd, zijn al onze Tiny-Homes goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Ze voldoen aan de wettelijke eisen qua gewicht en afmetingen en worden geleverd met een Europees certificaat van overeenstemming (European COC).

Uiteraard bieden wij een bezorg- en transportservice voor uw Tiny-Home. Geen krachtige 4 × 4 of een speciaal rijbewijs nodig, wij zorgen voor alles.

Voor klanten voor wie mobiliteit niet essentieel is, kunnen al onze Tiny-Home geleverd worden in een niet-rollende versie. In dit geval worden levering en installatie door ons uitgevoerd. We kunnen ook niet-rollende Tiny-Homes verplaatsen als u wilt verhuizen.

Met behulp van een kraan kunnen we uw Tiny Home (al dan niet rollend) ook op een voor voertuigen ontoegankelijk terrein plaatsen.

Copyrights © 2018 All Rights Reserved by Tiny-home.be